Nintendo Switch – Unik spelkonsol med enormt utbud

Nintendo Switch fortsätter att vara en av marknadens mest populära spelkonsoler. Det finns flera skäl till att den har blivit så populär och det är precis det vi ska fokusera på idag. Vi ska gå också gå igenom vad spelarna själva säger om den, bland annat vilka för- och nackdelar du får när du väljer en Nintendo Switch.

Det här är Nintendo Switch

Tanken med en Switch var i grunden att skapa en hemmakonsol som du kunde ta med dig var du än var. Man lyckades väldigt väl med detta och resultatet var en Switch. Med denna kan du komma åt spel som du annars behöver en riktig spelkonsol för.

Det här gör det möjligt att spela populära spel, bland annat populära titlar från Nintendo, var du än är. Du kan ta med dig den på semestern, utomhus och med till dina vänner. Det är bekvämligt och smidigt, men samtidigt så har konsolen mer att erbjuda än så. Spelutbudet är det som i slutändan lockar.

Prisvärd med ett stort utbud

Konsolen har visserligen svårt att mäta sig med tunga konsoler som Xbox och PlayStation, men att det är just Nintendo hjälper en hel del. Spelare får trots allt tillgång till nya Animal Crossing-spelet, populära klassiker från Nintendo och sedan dyker det hela tiden upp nya spel från andra utvecklare.

Att enheten är mer mobil har i slutändan inte varit det viktigaste, utan det är utbudet. Många har vuxit upp med klassiska Nintendo-spel och dessa har fått så kallade remakes till Switch. Med indiespel från små utvecklare så har du också ett konstant flöde med nya titlar, så det finns alltid något att prova på.

Nu går det också att prova på titlar från gamla NES och SNES. Det här gör att du får chansen att spela dessa klassiker, vilket annars är svårt då dessa konsoler kan vara svåra att få tag i för en rimlig summa. Vidare så är det otroligt svårt att få tag i många av spelen, vissa kostar en mindre förmögenhet. Nu hittar du däremot populära klassiker direkt i din Switch.

För nyare titlar så är det alltid värt att prova på Zelda: Breath of the Wild eller varför inte ta ett par rundor Super Smash Bros. Med både lokal multiplayer och online så det går att spela med dina vänner eller ordna snabba rundor med andra. Gillar du att spela online är det värt att skaffa Nintendo Switch Online som går på $3.99 per månad.

Design och olika versioner

Konsolens design är ändå ganska kompakt och användarvänlig. Samtidigt så har Nintendo varit väldigt kreativa med sin kontroller. Den föreställer två halvor av en spelkontroll och du kan då använda dessa för att enkelt spela. Det går däremot också att vända halvorna och du får då två separata spelkontroller som du kan använda när du och en vän vill lira tillsammans på plats.

I övrigt så är det en ganska liten konsol i stil med andra handhållna spelkonsoler. Det här gör att den enkelt får plats i en väska eller i din hand när du är färdig med att spela.

Skärmen är såklart viktig när det kommer till en handhållen konsol då solen kan störa väldigt mycket. Det här var ett bekymmer för alla som ägde exempelvis äldre Gameboys. Det här är såklart inte ett bekymmer för moderna skärmar som den du får med en Switch.

Vad tycker användarna?

Spelen är det som ligger i fokus när man tittar på användarnas recensioner. Ett stort utbud med mängder av olika spel lockar många till att skaffa en Switch och är det som håller folk nöjda. Med nya speltitlar som hela tiden dyker upp så finns det alltid något.

Att det är en i övrigt smidig konsol som går att ha i handen är också något som användarna verkar nöjda med. Det förekommer till exempel inte många klagomål om att det är obekvämt att hålla i den eller att man har svårt att säga.

Om du gillar Nintendo och deras spel så kan en Nintendo Switch vara värd pengarna. Likaså om du vill ha en av marknadens bästa handhållna konsoller.